Mindful Hatha Yoga

Mindful Hatha Yoga Limmen

Mindful Hatha Yoga

Mindful Hatha Yoga is een vorm van yoga waarbij ook wordt ingegaan op de techniek van meditatie. Dit betekent dat in actieve vorm, door het uitvoeren van verfijnde bewegingsoefeningen opmerkzaamheid (mindfulness) beoefend en gescherpt wordt. In het lichaam is meer op te merken dan alleen de bewegingen die het maakt met alle mogelijk- en onmogelijkheden. We hebben ook gedachten, er zijn stemmingen, emoties en allerlei innerlijke reacties. Wanneer we stiller en met meer aandacht gaan bewegen, ontvouwt zich een heel spectrum aan waarnemingen die ons kunnen verrassen.

Door met aandacht subtiele lichaamsoefeningen uit te voeren, komt vanzelf een proces van innerlijk vertragen op gang. Het vertragen schept rust en ruimte waarin het lichaam vertelt wat er op de diverse niveaus gebeurt. Dit kunnen zowel aangename als onaangename gewaarwordingen zijn: de ervaring van ruimte, vreugde en souplesse bij bewegen en denken, naast weerstand, pijn, schaamte of innerlijke strijd. Hoe we omgaan met lichaam en onszelf wordt zichtbaar.

Mindfulness helpt om oordeelvrij dichtbij de ervaring van het moment te blijven. Een zachte, vriendelijke houding is daarbij een voorwaarde én kwaliteit die mindfulness ontwikkelt. Het perspectief is: bewuster en soepeler omgaan met jezelf en met de indrukken van alledag.

Tijdens een Mindful Hatha Yogales besteden we ongeveer 55 minuten aan rustige Hatha yogahoudingen, en 20 minuten aan meditatie en ontspanning.

Bekijk ons lesrooster voor dagen en tijden.