Ontspanningsmassage / Psoas Release massage

by Yoga Daniëlle

Naast de yogalessen, ben je ook van harte welkom om eens een ontspanningsmassage te ervaren.

Een drukke baan, een druk huishouden, stress…allemaal oorzaken van spanning. Spanning uit zich vaak door middel van lichamelijke klachten, zoals rugpijn, pijn in de nek en schouders, hoofdpijn en nog veel meer. Een gerichte ontspanningmassage biedt hier vaak uitkomst.

Ontspanningsmassage
Ontspanningsmassage  is een lichaamsmassage op de huid, waarbij een massageolie wordt  gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige  knedingen, strijkingen en fricties. Door het masseren van het lichaam  verdwijnen spierspanningen en de energie neemt toe. Na de massage  voel je je verkwikt en ontspannen.

Een Ontspanningsmassage is ontspannend voor lichaam en  geest. Heerlijk als je het druk hebt of erg gespannen bent. Na een massage voel je je helderder en fitter.  Door massage van de huid krijgt men een betere  doorbloeding, dus goed tegen cellulitis. De  perfecte manier om bij stress te ontspannen.

Duur ontspanningsmassage: 60 of 90 minuten

 

Ontspanningsmassage met Psoas Release

De psoas is de diepst liggende spier van het menselijk lichaam en heeft invloed op onze flexibliteit, balans, stabiliteit, kracht en functioneren van onze organen. 

Tijdens deze anderhalf uur durende massage wordt je eerst in diepe ontspanning gebracht met warme olie, waarna ik de tijd ga nemen om je psoas spier via de buik te masseren. In de psoas spier zitten veel oude spanningen en trauma’s, waardoor deze spier bij de meeste mensen verkort is en het bindweefsel eromheen verhard. Wanneer dit het geval is, geeft dit (onderrug)klachten, een gevoel van continue “aan staan” en kun je last hebben van stress- en angstklachten. Wanneer je veel uit je hoofd leeft, is vaak ook de psoas spier overprikkeld en dit zorgt ervoor dat je niet echt meer in je lijf/bekken kunt zakken. Bij deze massage wordt je diep van binnen geraakt. Het kan ook emoties oproepen en die mogen er zijn, zodat jij opgebouwde spanning kunt gaan loslaten.

Duur van deze massage: 90 minuten