Yoga en Mindfulness op scholen

Yoga op school

Yoga op school

Op basisscholen en binnen het voortgezet onderwijs zijn Yoga en Mindfulness prachtige middelen om in te zetten om meer rust en balans te creëren binnen de school.

Op speelse wijze oefenen we om aandachtig te zijn. Het is vaak een groot verlangen, van kinderen en leerkrachten, om meer rust in de klas te creëren. Door samen te oefenen in het schenken van bewuste en vriendelijke aandacht aan hun binnenwereld, leren kinderen beter aan te geven wat ze nodig hebben. Ze reageren minder op impulsen, ontwikkelen meer rust in zichzelf en kunnen zich beter concentreren. Dit stimuleert de ontwikkeling op school.

Naast Yoga en Mindfulness, besteed ik aandacht aan het ontwikkelen van zelfvertrouwen, vriendelijkheid en compassie naar zichzelf en anderen. Kinderen leren vanuit hun innerlijke kracht en wijsheid om te gaan met alle leuke en minder leuke kanten van het leven. Ze komen hierdoor beter in hun vel te zitten. Om kinderen dit te leren ontwikkelen, is het van belang dagelijks te oefenen met aandacht.

Tevens reik ik leerkrachten tips en tienminuten oefeningen aan tijdens de workshop “Klas in balans”. Deze kun je iedere dag oefenen met de kinderen. Op momenten dat het nodig is, voor een toets, bij onrust of op momenten dat het gewoon fijn is om tot rust te komen.