Ademreis

by Yoga Daniëlle

Ontdek de kracht van je adem!

Adem in – Adem uit. Hoe je met je ademhaling spanning los kunt laten

Adem is de levenskracht van ieder mens en belangrijk voor je gezondheid. Iedere cel van het menselijk lichaam heeft zuurstof nodig voor groei en herstel. Maar liefst 95% van ons gedrag is onbewust, zo ook onze ademhaling. Maar je kunt je ademhaling wel bewust beïnvloeden.

Door spanning in het lichaam benut je je ademhalingssysteem niet volledig. Soms ademen mensen te snel, te hoog, teveel of te diep en ervaren daardoor een opgejaagd of duizelig gevoel. Ook kun je last krijgen van hyperventilatie, burn-out, slecht slapen, vermoeidheid of ervaar je lichamelijke klachten.

Spanning kan van alles zijn: trauma’s, onverwerkte emoties of stress. Het kan iets zijn wat je recent hebt meegemaakt of van langer geleden. Soms zijn het weggestopte emoties. Een emotie wordt vaak als een negatief iets gezien en daarom stop je het weg. Het zet zich vast in je lichaam en kan klachten geven.

Een ademreis is een reis naar binnen. Met de verbonden ademhaling brengen we zuurstof tot in elke cel, op plekken waar je soms lang niet bent geweest, waar de doorbloeding minimaal is, waar je het een en ander hebt opgeslagen. Ik help je loslaten door gebruik te maken van drukpunten op je lichaam. Na de eindontspanning kun je dit voelen:
– Verbinding tussen lichaam en geest
– Rust in je hele systeem
– Ruimte in je lijf
– Ontspanning
– Energie
– Focus

Via verschillende ademhalingstechnieken open je het ademhalingssysteem en leer je een gezond adempatroon. Dit heeft een positieve invloed op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Er ontstaat meer ruimte, rust & ontspanning in je hoofd en lichaam en je ervaart meer energie. Je komt tijdens een sessie in dieper contact met jezelf (bewustwording) en voelt wat er is. Tegelijkertijd adem je door! De lading mag eraf, zonder dat je erover hoeft te praten.

Kosten persoonlijke Ademreis: 90 euro (75 minuten)